BLOG
Témák

Szülő Gyermek kapcsolat

A gyerekek megtanítanak bennünket kreatívnak lenni. Folytonosan megoldásokat kell keresnünk, néha még olyan helyzetekre is, amelyekről már azt hittük megoldottuk. Szülői hétköznapokról, tanulságos történetekről és működőképes megoldásokról olvashatsz ebben a kategóriában – humorral és tanulságokkal, őszintén, tesztelve, tőlünk – neked.

Büntetés nélkül

Egyik küldetésünknek tekintjük, hogy eszközöket és lehetőségeket mutassunk azoknak, akik látják és érzik, hogy a büntetés nem működik, és szeretnének egy jó megoldást helyette. Együttműködni, szabályokat felállítani és betartatni lehet büntetés nélkül is – csak kevesen ismerik a jó módszereket hozzá. Azon vagyunk, hogy megmutassuk saját, és a tanfolyamaink résztvevőinek példáin keresztül, hogy mindezt hogy lehet elérni a büntetésnél hatékonyabban. Mert a büntetés elhagyása nem jelenti a korlátok teljes hiányát.

Érzelmi intelligencia

Az EQ mindenre megoldás? Mondhatnánk, hogy mindenre is. Az igazság az, hogy nincs olyan társas készség amely működőképes lenne nélküle. A legalapvetőbb lépésektől mint – mit kezdjük az érzelmekkel – az egészen összetettekig, mint hogyan kezeljem a saját vagy mások érzelmeit vagy hogyan hozzak jó döntéseket – igen széles a skála és minden lépés tanulságos és élvezetes. Böngészd végig a mi tapasztalatainkat, hátha magadra ismersz és segítséget találsz!

Párkapcsolat

Szülőségünk mellett a társ-oldalunk néha háttérbe szorul. A beszélgetések gyakran a napi tennivalókra koncentrálódnak és elfelejtünk egymásra figyelni közben. E kategória írásai a párkapcsolat alapköveinek fontosságára hívják fel a figyelmet, adnak ötleteket és javaslatokat hozzá, hogyan kerülhetünk újra közelebb és erősíthetjük meg a kapcsolatainkat.

Kipróbáltunk

Csak olyat ajánlunk, amit mi is kipróbáltunk! Ez nem csak az írásainkban, előadásainkon, képzéseinken van így – de a kikapcsolódás terén is. Olyan programokat, játékokat ajánlunk itt, amelyek remekül összehozzák a családot ráadásul remekül szórakozhattok közben. Legyen az kirándulás, könyv vagy társasjáték – a minőségi idő a cél. Jó szívvel ajánljuk őket!

Vlog

Kezeljük a konfliktust

Családi csapatépítés

Párkapcsolat

Hogyan legyen szófogadó…

Mintha a falnak beszélnék…

Csúnyán beszél a gyerekem…

Személyes konzultáció

0