Az önismeret izgalmas és hasznos téma. Valószínűleg téged is érdekel, hogyan működsz, mi hajt téged az egyik, vagy a másik irányba.

Van olyan is, amikor felér a jövőbe látással az a tudás, ha ismerem magamat. Mert ha ismerem magamat, jó eséllyel meg tudom határozni, milyen jövő vár rám. Mert valószínűsíthetem a döntéseimet bizonyos élethelyzetekben. Ha tudom magamról, hogy például szeretem a kiszámítható biztonságot, akkor nagy valószínűséggel, ha a sors jóvoltából szembejön egy nagy rizikójú lehetőség az életemben, akkor azzal nem fogok élni. Mert kerülöm a kiszámíthatatlan, bizonytalan jövőt. A kockázatot. Ebben az esetben az önismeret, mint egy jövőbe látó kristálygömb segít az úton.

Valójában az önismeret a változásban nyújt elengedhetetlen segítséget. Ha változni szeretnél magadon, akkor az önismereted segít a navigációban. Megmondja hol vagy éppen ebben a pillanatban. Mint a térképeken a pötty, amire a jelmagyarázat azt mondja, hogy:

Ön itt áll most

Az önismeret végig segít a változáson, mindig megmutatja, hogy jó irányba haladsz-e, és hogy odaértél-e a kívánt célodhoz. Mint egy valódi navigációs berendezés.

Amit itt látsz az valószínűleg az egyik legrövidebb önismereti teszt. Csupán négy kérdésből áll. Az eredeti verziót mi ITT találtuk. Töltsd ki a tesztet és nézd meg mennyire értesz egyet a kapott eredménnyel. 🙂

Legrövidebb Önismeret
Nagyon fárasztó heted volt. Péntek estére teljesen kimerültél. Mi a terved a hétvégére? *

Melyik illik rád jobban? *

A jelenlegi munkahelyeden egy remek csapatban dolgozol. A főnököd is nyíltan kijelentette, ha ő nyugdíjba vonul, rád számít utódként. Egy ilyen helyzetben kapsz egy ajánlatot egy másik cégtől. Nagyon szeretnének magukhoz csábítani. Mesés fizetést ajánlanak fel neked. Hogyan döntesz? *

Legjobb barátaid esküvőjére hogyan készülsz? *