Az első Beszélj úgy tréningünket 2010-ben tartottuk, mint a hazai hivatalos képviselők. Azóta sok minden történt, a lelkesedésünk pedig töretlen.

Személyesen is tapasztaljuk és a visszajelzések is ezt támasztják alá: az érzelmi intelligencia és a kapcsolódó készségek, mint empátia, együttműködés, kommunikáció, konfliktuskezelés mind-mind olyan területek, amelyekkel fontos foglalkozni. Saját magunkért, a gyerekeinkért, a környezetünkkel való kapcsolatunkért.

Ebben szeretnénk segíteni mindenkinek, aki nyitott rá. Legyen az akár egy blogbejegyzés, egy ötlet, valamelyik termékünk vagy tanfolyamunk, bármi is tett hozzá, hogy könnyebb legyen neked, már megérte.

SKITA ERIKA

2003-ban a Szegedi Tudományegyetemen jogi diplomát, 2007-ben az ELTE-n EU-szakjogászként másoddiplomát szereztem, 2009-ben szakvizsgáztam.

Az egyetem után Belgiumban két éven át az Európai Unió 24 tagállamának szakértőiből álló csapatának koordinátora voltam.,m

2005-től jogászként dolgoztam, először ügyvédi irodában, majd a közigazgatásban. Közben megszülettek a gyermekeink, 2010-ben pedig elindítottuk saját vállalkozásunkat.

Ma úgy látom, ha annak idején, mikor a pályaválasztás előtt álltam, használhattam volna azokat a teszteket amelyekkel ma dolgozunk, jónéhány vargabetűvel kevesebbet tettem volna meg. Valahol mindig ott volt, hogy emberekkel kell dolgoznom, hiszen közöttük érzem igazán elememben magam. Fontosnak tartom a  gyakorlatban használható, tapasztalatokra épülő tudás átadását és a folyamatok végigkísérését.

Azt hiszem az optimizmusom hozott odáig, ahol most vagyunk. Örökké hálás leszek az anyukámnak, aki mindig megerősítette azt az optimizmust. Hiszek abban, hogy amit csinálunk az fontos és jó, ráadásul minden résztvevő és családja számára látványos eredményekkel, pozitív változásokkal jár. Mindig jó érzés látni, hogy akik hozzánk jönnek, milyen pluszt kapnak és hogyan használják ezeket az információkat.

Immár több, mint 2000 szülő és  pedagógus tapasztalatai erősítik meg azt, amit mi is hiszünk és vallunk: az érzelmi intelligencia készségek megfelelő használata olyan pozitív változásokat is el tud indítani, amelyekben néha nem is reménykedünk.

TURÁNI SZABOLCS

Eredeti szakmám villamosmérnök, a Budapesti Műszaki Egyetemen végeztem 1999-ben, majd First Line Leader Coaching és Transformational Leader Coaching képesítéseket szereztem.

Tíz éven át multinacionális cégeknél láttam el a munkaerő felvételével, vezetéssel, humán képzéssel és csapatépítéssel kapcsolatos feladatokat Magyarországon és Belgiumban. Munkám során egyre inkább a konfliktuskezelés és a személyek közötti kommunikáció irányába fordultam. 2006-ban egy nagy nemzetközi projekt keretében egy hetven fős projektvezetői csapatot építhettem fel, melyben a elsődlegesen a felvételi folyamatok szakmai kidolgozása, szabványosítása és a felvételi interjúk vezetése volt a feladatom, és felelős voltam a csapattagok szakmai fejlődéséért és teljesítményének értékeléséért.

Fontosnak tartom, hogy az általunk adott információkkal, képzésekkel felvértezve megtaláld a módját, hogy a gyakorlatban is megvalósíthasd az együttműködést, a változások rugalmas kezelését, konfliktusok megoldását, a felmerülő kihívásokra pedig aggodalmaskodás és eszköztelenség helyett lehetőségként tekints.

Hiszek az emberi kapcsolatokban. Hiszek abban, hogy minden fejlődés az ember önmagával kialakított együttműködő viszonyából indul. Ha boldogulni szeretnél az életben és meg szeretnéd találni a boldogságod, akkor ki kell alakítanod az együttműködést önmagaddal. Építkezni csak stabil alapokra érdemes, erre jönnek a családtagok, barátok, végül pedig az ismeretlenek. Ha az emberi kapcsolatokat hatékonyan ki tudod építeni és karban tudod tartani, minden könnyebbé válik.

Hiszek a kitartásban és a fejlődésben, a nyitottságban és az elfogadásban, a gyakorlati megoldások keresésében. Hiszek a második és a sokadik esélyben, hiszen mindannyian teszünk kitérőket a céljaink felé vezető úton. Ezek a kitérők alkalmat adnak a tanulásra. Hiszen minden egyes lépésnek két végkimenetele lehet: vagy közelebb kerültél a célodhoz, vagy valamit tanulhattál a kitérőből. A lényeg, hogy valóban megragadd a lehetőséget és tanulj. Ezek a tapasztalatok a legértékesebbek.