Az első Beszélj úgy tréningünket 2010-ben tartottuk, mint a hazai hivatalos képviselők. Azóta sok minden történt, a lelkesedésünk pedig töretlen.

Személyesen is tapasztaljuk és a visszajelzések is ezt támasztják alá: az érzelmi intelligencia és a kapcsolódó készségek, mint empátia, együttműködés, kommunikáció, konfliktuskezelés mind-mind olyan területek, amelyekkel fontos foglalkozni. Saját magunkért, a gyerekeinkért, a környezetünkkel való kapcsolatunkért.

Ebben szeretnénk segíteni mindenkinek, aki nyitott rá. Legyen az akár egy blogbejegyzés, egy ötlet, valamelyik termékünk vagy tanfolyamunk, bármi is tett hozzá, hogy könnyebb legyen neked, már megérte.

Erika és Szabolcs

Jobban megismernél minket? Görgess lejjebb!

Az önazonos szülőségben hiszek, abban, hogy ha megismerjük önmagunkat, kapcsolódunk magunkkal, akkor biztonsággal ki tudjuk majd választani azokat a megoldásokat, amik a legjobbak lesznek a családunknak.

A hozzánk igazán passzoló dolgokat tudjuk igazán szívvel képviselni és a mindennapokban hatékonyan használni.

Abban szeretnék és tudok segíteni Neked, hogy önmagad és kiegyensúlyozott tudj maradni a nehéz helyzetekben is, örömmel, megértéssel fordulj a gyermeked, a családod és önmagad felé is és meg tudd fejteni a sokszor feszültséget okozó tettek, szavak mögött a valódi üzenetet.

Kata

Jobban megismernél? Görgess lejjebb!

SKITA ERIKA

2005-től jogászként dolgoztam, először ügyvédi irodában, majd a közigazgatásban. Közben megszülettek a gyermekeink, 2010-ben pedig elindítottuk saját vállalkozásunkat.

Ma úgy látom, ha annak idején, mikor a pályaválasztás előtt álltam, használhattam volna azokat a teszteket amelyekkel ma dolgozunk, jónéhány vargabetűvel kevesebbet tettem volna meg. Valahol mindig ott volt, hogy emberekkel kell dolgoznom, hiszen közöttük érzem igazán elememben magam. Fontosnak tartom a gyakorlatban használható, tapasztalatokra épülő tudás átadását és a folyamatok végigkísérését.

Azt hiszem az optimizmusom hozott odáig, ahol most vagyunk. Örökké hálás leszek az anyukámnak, aki mindig megerősítette azt az optimizmust. Hiszek abban, hogy amit csinálunk az fontos és jó, ráadásul minden résztvevő és családja számára látványos eredményekkel, pozitív változásokkal jár. Mindig jó érzés látni, hogy akik hozzánk jönnek, milyen pluszt kapnak és hogyan használják ezeket az információkat.

Immár több, mint 2000 szülő és pedagógus tapasztalatai erősítik meg azt, amit mi is hiszünk és vallunk: az érzelmi intelligencia készségek megfelelő használata olyan pozitív változásokat is el tud indítani, amelyekben néha nem is reménykedünk.

TURÁNI SZABOLCS

Tíz éven át multinacionális cégeknél láttam el a munkaerő felvételével, vezetéssel, humán képzéssel és csapatépítéssel kapcsolatos feladatokat Magyarországon és Belgiumban. Munkám során egyre inkább a konfliktuskezelés és a személyek közötti kommunikáció irányába fordultam.

Fontosnak tartom, hogy az általunk adott információkkal, képzésekkel felvértezve megtaláld a módját, hogy a gyakorlatban is megvalósíthasd az együttműködést, a változások rugalmas kezelését, konfliktusok megoldását, a felmerülő kihívásokra pedig aggodalmaskodás és eszköztelenség helyett lehetőségként tekints.

Hiszek az emberi kapcsolatokban. Hiszek abban, hogy minden fejlődés az ember önmagával kialakított együttműködő viszonyából indul. Ha boldogulni szeretnél az életben és meg szeretnéd találni a boldogságod, akkor ki kell alakítanod az együttműködést önmagaddal. Építkezni csak stabil alapokra érdemes, erre jönnek a családtagok, barátok, végül pedig az ismeretlenek. Ha az emberi kapcsolatokat hatékonyan ki tudod építeni és karban tudod tartani, minden könnyebbé válik.

Hiszek a kitartásban és a fejlődésben, a nyitottságban és az elfogadásban, a gyakorlati megoldások keresésében. Hiszek a második és a sokadik esélyben, hiszen mindannyian teszünk kitérőket a céljaink felé vezető úton. Ezek a kitérők alkalmat adnak a tanulásra. Hiszen minden egyes lépésnek két végkimenetele lehet: vagy közelebb kerültél a célodhoz, vagy valamit tanulhattál a kitérőből. A lényeg, hogy valóban megragadd a lehetőséget és tanulj. Ezek a tapasztalatok a legértékesebbek.

KISZELY-TÓTH KATA

Az Értsünk szót küldetésével 2012-ben találkoztam, olyannyira összhangba került velem a cél, hogy minél több családnak segítsünk gördülékeny, harmonikus légkört kialakítani, ahol mindenki önmaga lehet, hogy még abban az évben elvégeztem a Beszélj úgy tanfolyamot, és az általam vezetett óvodában is elkezdtünk használni ezzel segítve a gyerekek örömteli kibontakozását és a pedagógusok és a gyerekek egy irányba mutató kommunikációját.

Három számomra fontos érték: az önazonosság, az örömteli könnyedség megengedése és megélése és annak a belső biztonságnak, belső bizonyosságnak a megteremtése, hogy mindenre képesek vagyunk.

A férjemmel együtt szeretgetjük a kislányunkat, 6 évet vártunk rá, hihetetlen kihívás és lehetőség az önismeretre, a fejlődésre, az átalakulásra 🙂

Több, mint 20 éve tanítok – kisgyerekektől nyugdíjasokig minden korosztályt – az anyaság és a pedagógusi tapasztalat nagyon széles perspektívát és rugalmas szemléletmódot a gyerekekkel, szülőkkel, pedagógusokkal való munkámban.

Szülőként, pedagógusként, gyerekekkel foglalkozó (szak)emberként a legelső és legfontosabb, amit tehetünk, hogy önmagukkal kerülünk a jó kapcsolatba, a saját magunkat kezdjük el szeretni, megérteni és kibontani. Észrevenni és feldolgozni mindazt, ami “megnyomogatja a gombjainkat”, kizökkent a nyugalomból, felidegesít. Ez olyan erőt, kreativitást és megoldásokat ad számunkra, amellyel a teljesen új minőségben támogathatjuk a gyerekeket, megerősödik a kapcsolatunk és felbecsülhetetlen példát mutatunk nekik.

Merj felnőttként, szülőként, pedagógusként is sebezhető, őszinte és nyitott lenni a gyerekekkel.