Egy nyolc éves kislány hallotta, hogy a szülei a kisöccséről beszélnek. Mindössze annyit tudott, hogy nagyon beteg, és már nem maradt több pénzük. Egy kisebb házba költöztek, mert nem engedhették meg maguknak, hogy a jelenlegi házban maradjanak, az orvosi számlák mellett. A kisfiút csak egy nagyon költséges műtét mentheti meg, és senki sem volt, aki kölcsön tudott volna adni nekik erre.

Amikor meghallotta, hogy az apja kétségbeesetten suttogja a könnyes szemű anyukájának “Csak egy csoda mentheti meg őt”, a kislány bement a hálószobába, és kihúzta a malacperselyét a szekrényben lévő rejtekhelyéről. Kiborította, és óvatosan megszámolta a tartalmát.

Szorosan fogva a malacperselyét, kisurrant a hátsó ajtón, és elindult hat háztömbnyire lévő helyi gyógyszertárhoz. Kivette a pénzt a perselyből, és megállt az ablak előtt.

“Mit szeretnél?” – kérdezte a gyógyszerész.

“A kisöcsém nagyon beteg, és szeretnék egy csodát venni neki.”

“Hogyan?” – kérdezte a gyógyszerész.

“A neve Andrew és valami rossz dolog nő a fejében, és az apukám azt mondja, csak a csoda mentheti meg. Szóval mennyibe kerül egy csoda?”

“Mi nem árulunk csodákat, gyermekem. Sajnálom,” mondta szomorúan mosolyogva a gyógyszerész.

“Én fizetek érte. Ennyim van. Ha ez nem elég, biztosan tudok még szerezni hozzá valamennyit. Csak mondd meg, hogy mennyibe kerül.”

A gyógyszertárban volt egy jól öltözött ügyfél is. Lehajolt, és megkérdezte a kislányt, “Miféle csodára van szüksége a testvérednek?”

“Nem tudom,” felelte a kislány felnézve az idegenre. ” Nagyon beteg, és az anyukám azt mondja, szüksége van egy műtétre. De a szüleim nem tudják kifizetni, ezért hoztam el a malacperselyben lévő pénzemet.”

“Mennyi pénzed van?” – kérdezte a férfi.

“Egy dollár és tizenegy cent, de még megpróbálok szerezni hozzá valamennyit.” – felelte alig hallhatóan.

“Nos, micsoda véletlen,” – mosolygott a férfi, “Egy dollár és tizenegy cent – a pontos ára egy kis testvér számára fenntartott csodának.”

Elvette a pénzt, és az egyik kezében azt, a másikban a kislány kezét tartotta. Így folytatta:

“Vigyél el a szüleidhez. Szeretnék velük találkozni és megnézni a kisöcséd is. Hátha van nálam olyan csoda, amire szüksége van.”

Ez a jól öltözött férfi Dr. Carlton Armstrong, idegsebészetre szakosodott sebész volt. Elvállalta az operációt ingyen, a kis Andrew pedig azóta is jól van.

“Ez a műtét,” – mondta az édesanya halkan “egy igazi csoda volt. Nem is merek belegondolni, mennyibe került volna…”

A kislány elmosolyodott. Pontosan tudta, hogy mennyibe került ez a csoda: egy dollár és tizenegy cent … plusz egy kisgyermek hite.

A kitartás elhozhatja a csodát, amire szükségünk van.