Biztosan hallottál már róla, hogy fontos az érzelmi intelligencia, fontos a gyerekek érzelmeinek elfogadása.

De hogyan kezdhettek hozzá? Mégsem ülhetsz le vele, hogy „beszélgessünk az érzéseidről”!? Ennél jobbra van szükség.

Mint például egy témakörökre bontott füzet, 48 elgondolkodtató, beszélgetés indító, vagy akár rajzolásra inspiráló gyakorlatokkal, játékokkal, felvetésekkel, ami kifejezetten az óvodás és kisiskolás korosztály és szüleik számára készült.

Nekem az szokott nehézséget okozni, hogy egy bizonyos témáról beszélgetést kezdeményezzek a gyerekekkel anélkül, hogy faggatásnak tűnne. Úgy érzem, ezentúl ez, a füzet feladatainak segítségével már nem lesz probléma.

Dr. Sztankó-Berényi Olga

Nagyon jó alkalom volt a füzet, hogy olyan dolgokról beszélgessek a lányommal, amelyek így, vegytisztán és kontrolláltan nincsenek jelen a mindennapokban. Ha rendszeres tud lenni, akkor mindketten tanulunk majd vele.

Galamb Gábor
Mindenki nagyon élvezte, nagyon sokat tanultunk önmagunkról, egymásról; olyan volt mint egy csapatépítő „activity-maraton”. 🙂
Andor Andrea

FELELŐS DÖNTÉSEK

Minden választásnak vannak következményei. Minden cselekedeteddel hatsz másokra, és ez visszahat rád is. Ez egy jelentős tanulási folyamat, amelynek az érzelmek kiemelten fontos szereplői. A döntések fontosak, ám szerencsére módosíthatók. A jó döntési folyamat pedig tanulható.

Gyerekkoromban sokszor mondták, hogy ismétlés a tudás anyja és hogy gyakorolni kell… Felnőttként ezt gyakran elfelejtjük. A kipróbált feladatok, vagyis inkább játékok ráébresztettek két dologra: nekem is könnyebb a megtanult technikákat alkalmaznom, ha eleget gyakorolom, valamint, hogy a gyermekeimben olyan megoldóképesség rejlik, ami nem tud felszínre törni. De ha sikerül megfelelően begyakorolni nyugodt körülmények között, akkor élesben (amikor a probléma valóban felüti a fejét), már könnyebben fog menni.

Ezért ajánlom ezt a füzetet elsősorban magamnak, családomnak és persze mindenkinek, aki szeretné könnyebben venni az akadályokat, hiszen remek gyakorlatok segítenek minket szülőket.

Mészárosné Minya Tamara

A füzettel játékosan vezethetitek be az érzelmekről való beszélgetést, hétköznapi helyzeteket használva kiindulópontként. Ezt pedig remekül lehet személyes élmények, érzelmek megosztásával folytatni.

Készségek, amelyeket a gyerekek a füzet használatával megszereznek

  • Érzelmek felismerése és megnevezése
  • Érzelmek kifejezése és kivezetése elfogadott körülmények között
  • Mások érzéseinek felismerése
  • Mások érzéseinek figyelembe vétele (empátia)
  • Együttműködés
  • Konfliktuskezelés
  • Felelősségteljes döntéshozatal

Akik már kipróbálták

Úgy gondolom nagyon jót tett elsősorban nekem, így tudom, hogy a srácoknak is mennyi kis harcuk van egy nap, és mennyi mindenen mennek keresztül, még ha megfogalmazni nem is tudják az érzést, de érzik! 🙂 🙂 🙂

Kovács Viktória
A füzettel szórakoztató és tanulságos beszélgetésnek lehettem részese a 6 és 1/2 éves lányommal. A gyakorlattal bővíthettem a szókincsét úgy, hogy a különböző érzelmeket kifejező szavak mögött (csalódott, kétségbeesett, megbántott) ott volt maga a szituáció, amely vele történt meg, és amelyben megtapasztalhatta az érzést. Nekem is jó gyakorlás volt arra, hogy többféleképpen, színesebben fejezzem ki magam a gyerekeim és mások előtt.
Kovács Henriette

60 oldalnyi gyakorlat – kivehető, kivágható mellékletek a közepén – 5 érzelmi intelligencia témakörben.

Elgondolkodtató és mókás feladatok, amelyek mind a szülőt, mind a gyermekét segítik az érzelmek felismerése, kifejezése és kezelésének néha rögös útjain.

TOVÁBBI ÉRZELMI INTELLIGENCIA FEJLESZTŐ TERMÉKEINK