KAMASZOKNAK

12-16 éves korosztály számára

ELGONDOLKODTATÓ

játékos feladatok és kérdések

KÓDFEJTŐ

érzelmek megértése és kezelése

ÉRZELMI INTELLIGENCIA

önismeret 132 oldalon


5.990 Ft

Sok hasznos tanáccsal lát el és
felnyitja a szemed a saját problémáidra, érzéseidre.

A KAMASZKORRÓL

Ha van olyan korszak, amikor az érzelmek kezelése fontos, az a kamaszkor. Felerősödnek a kérdések befelé önmagukkal és kifelé a világgal szemben is.

Ki válaszolja meg őket?

Az érzelmek értelmezése, feldolgozása, kifejezése felnőttként sem egyszerű, mégis sokszor elvárjuk a tizenévesektől is, hogy ezekkel a készségekkel már kamaszként rendelkezzenek.

A jó hír az, hogy van hozzá segítség! Az EQool az érzelmi kódfejtő kiadvány segít a 12-16 éves korosztálynak, hogy egy kicsit másként lássák önmagukat és a világot. 5 területen – érzelmek felismerése, érzelmek kezelése, másokkal való kapcsolatok, kölcsönhatások és felelősségteljes döntések – tanít hasznos készségeket a kamaszoknak elgondolkodtató feladatok és kérdések segítségével. Az önismeret, önbizalom és érzelmi intelligencia megerősítéséhez.

Az érzelmi intelligencia különösen nagy segítséget tud nyújtani ebben a korban. Ha egy kamasz képes felismerni az érzelmeit és megfejteni, azaz dekódolni azok üzeneteit, akkor az felbecsülhetetlen segítséget jelent számára az útkeresésben. Ezek nem csak irányt mutatnak, de biztonságot is nyújtanak ebben a bizonytalansággal teli korszakban.
Olvasd el, mit gondolnak róla a megkérdezett tizenévesek!

AZOKNAK LEHET ÉRDEKES ÉS HASZNOS EZ A FÜZET

akik egy kicsit jobban meg akarják ismerni önmagukat, vagy csak bizonyos tippeket keresnek, melyek segíthetnek a jövőben nekik

– PETRA –

akikben felmerülnek kérdésesek, amiket nem feltétlenül szeretnének megosztani valakivel és úgy érzik jobban meg tudnák beszélni önmagukkal

– ALEXANDRA –

akik szeretnének jobb emberré válni, egy közösségbe jobban be szeretnének illeszkedni, vagy családtagjaikkal, barátaikkal jobb viszonyt szeretnének

– ZSÓFI –

VÉLEMÉNYEK

Sok hasznos tanáccsal lát el és felnyitja a szemed a saját problémáidra, érzéseidre.
Én az ilyen kérdéseken való gondolkodás után jobban értékelem a dolgokat, nagy hatással van rám. Mindenképp ajánlom, mert ezzel a témával fontos foglalkozni.
KATA
Jó szituációkat hoz fel, amiben te is meglepődhetsz azon, hogyan reagálsz. Jobban megismerheted a hangulataidat, attól függően mit teszel, vagy mi történik.
Azért éri meg használni, mert segít megismerni önmagad és az érzéseid. Jó kérdések vannak benne és érdekes feladatok.
LILI
Segít megérteni a saját problémáidat, hibáidat és ezután azon is segít, hogy javíts rajtuk.
ATTILA
Rájössz, hogy mennyire sok furcsa helyzet van ami veled is megtörténhet, és meg kell tanulnod hogy hogyan tudsz reagálni ilyenkor.
ZSÓFI

Szerintem ezeket a hétköznapi kérdéseket nem nagyon tesszük fel önmagunknak, vagy a barátainknak, mert nem tartjuk annyira fontosnak. Pedig szerintem elég hasznos, és jó is tudni, hogy miket teszel önmagadért, hogy érzed magad és miket teszel egyes szituációkban. Szóval, csak annyit mondanék neki: itt az idő, hogy még többet megtudj a saját személyiségedről, gondolataidról! Hogyha végeztél a munkafüzettel, garantálhatom, hogy legalább egy új dologgal/tippel gazdagodtál magadról vagy úgy általában, amire eddig nem is gondoltál!

– PETRA –

ÉRZELMI INTELLIGENCIA

A füzet használatával újabb szintre emelhető készségek:

– Érzelmek felismerése és megnevezése

– Érzelmek kifejezése és kivezetése elfogadott körülmények között

– Mások érzéseinek felismerése

– Mások érzéseinek figyelembevétele (empátia)

– Kommunikáció

– Együttműködés

– Konfliktuskezelés

– Felelősségteljes döntéshozatal

132 oldalnyi elgondolkodtató, kitölthető gyakorlat, kérdés, 5 érzelmi intelligencia témakörben, amelyek segítenek az érzelmek felismerésének, kifejezésének és kezelésének néha rögös útjain.

AZ TETSZETT AZ EQOOL-BAN A LEGINKÁBB,

…hogy nagyon jók voltak a kérdések, mert sok mindent el tud mondani rólunk az, ahogyan megválaszoltuk őket.

KATA

…hogy olyan helyzeteket mutatott, amik nagyon is életszerűek lehetnek, a kérdések pedig segítettek rájönni arra, hogy miben kéne változnom.

ZSÓFI

…hogy nem besorolni próbál valahova, hanem segít saját magad megértésében.

ATTILA

…hogy rákérdezett és leírt olyan dolgokat amikkel napi szinten találkozunk és mindenki természetesnek veszi, de valójában jobb, ha átgondoljuk ezeket és foglalkozunk vele.

ALEXANDRA

…hogy érdekes kérdéseken gondolkozhattam el, így még jobban megismerve önmagam.

PETRA