Leírás

Miben segít az érzelmi intelligencia kártya és gyakorlatok csomag?

Hogyan legyen öntudatosabb? – Ismerje önmagát, tudja azt, hogy melyek az erősségei, és hogyan tudja használni őket. Ismerje fel a saját és mások érzelmeit.

Mi az, hogy önmenedzsment? – Legegyszerűbben: az érzelmek kezelése, olyan esetekben is, amikor ez nem egyszerű és magától értetődő. Ja, és ne külső nyomásra tegye mindezt.

Társas tudatosság – Minden közösségben vannak ellentmondások, más vélemények. Tud-e empatikus lenni, képes-e megtalálni a helyét és csapatba rendeződni a többiekkel?

Kapcsolati képesség – Kommunikáció, együttműködés, problémamegoldás. Olyan készségek, amelyek a legjobb helyen vannak, nála.

Felelősségteljes döntéshozás – Mindenki szereti a választási lehetőségeket. A döntések viszont felelősséggel is járnak. Néha megbánjuk, hogy úgy döntöttünk, ahogy. Ilyenkor mi történik?

60 oldalnyi gyakorlat, + kivehető, kivágható melléklet a közepén – 5 érzelmi intelligencia témakörben, elgondolkodtató és mókás feladatok, amelyek mind a szülőt mind a gyermekét segíti az érzelmek felismerése, kifejezése és kezelésének néhol rögös útjain.

Az Érzelmi kártyák pedig nagy segítséget nyújtanak, ha az érzelmekről szeretnétek beszélni és tudatosítani, hogyan is érzitek magatokat és mi vezethet az adott érzéshez. Arra is használhatjátok, hogy időszakonként meghatározzátok, hogyan is érzitek magatokat, használva a gyönyörűen illusztrált kártyákat. Minden érzelemhez két kártya készült, legyen akár fiad, akár lányod, mindenképpen megtaláljátok a megfelelő érzelmet. És éppen azért, mert minden érzelemhez két kártya készült, használhatjátok őket memoryként is, egy új lehetőséget adva az érzelmekről szóló beszélgetésnek, és annak, hogy ezek az információk megerősödjenek. Így lehet a párok megtalálására fókuszálni, és beszélgetni arról, hogy mikor éreztetek úgy, ahogyan a kártyán szerepel, vagy helyzeteket keresni, ahol és amikor így éreznétek magatokat. A kártyákhoz leírást küldünk, és egy összefoglalót, amelyből minden érzelem-rajzot kétség nélkül be tudtok azonosítani.

További játék ötletek a kártyákkal kapcsolatban.

A csomagban 48 db, csodaszép kézzel festett kártyát találsz, az illusztrációban most is Gőcze-Hargitai Mónika volt segítségünkre.

Megjelent A kristálynyaklánc nyomában című EQ mesekönyvünk is! A csomaghoz kedvezményes áron megvásárolhatod! KATTINTS IDE!