Sokat olvastunk már a Bükfürdőn található Kneipp parkról, felkerekedtünk hát, hogy mi magunk is kipróbáljuk. Na persze elsősorban a mezítlábasan megtehető sétára voltunk kíváncsiak.

A cím – Termál körút 39. – kicsit megtévesztő, mi az Éva camping felől/mögül találtunk rá némi kérdezősködés után.

A park mindenképp megéri a sétát, ha valamikor a környéken jártok (és még olyan az idő, hogy lehet mezítlábazni), semmiképp ne hagyjátok ki!

A tájékoztató táblák tanúsága szerint több, mint 500 méteren át gyalogolhatunk a különböző felületeken. A parkban a mezítlábas ösvényen kívül cipőben is remekül járható sétautak is vannak, ha valaki kihagyná a mezítlábas tapasztalást. (Ami nagy kár, de ez is döntés kérdése. 🙂 )

BukkMezitlabKIEMELT02

A sétánk első két körében a park locsolórendszere is adott lehetőséget némi további mókára. Az ösvény egy részén nem tudtuk kikerülni a vizet, bár próbálkoztunk. A gyerekek sajnálták is, amikor megállt a locsolás.

BukkMezitlab01

Nem tudom, hány kört tettünk meg összesen, miközben rácsodálkoztunk a környezetünk egyéb szépségeire is. Hintáztunk is, és gyűjtöttünk néhány szálkát – a fazúzalék nevű talp alá (nem) valót ezentúl kerülni fogjuk.

Az ösvény elejére visszatérve egy kis kút segítségével lemoshatjuk magunkról a séta nyomait, és akár egy kis uzsonnát is elkölthetünk a padokon.

A közelben a buszállomás és a Tourinform iroda szomszédságában található a Sportpark és egy egészen új játszótér, amit szintén érdemes kipróbálni.

Kipróbáltuk, szerintem még mi is visszatérünk.

BukkMezitlab02

 

 

 

0